Kunsteducatie

Een zinvolle en leuke tijdsbesteding voor uw leerlingen? Dat kan met Lud’Arte. We organiseren en begeleiden educatieve workshops en lesprogramma's op het gebied van kunst, architectuur, stedenbouw, duurzaamheid, erfgoed, wetenschap & innovatie. Uw leerlingen vergaren gevarieerde kennis en ontwikkelen nieuwe vaardigheden. We werken voor het Basis- en Voortgezet Onderwijs en stemmen inhoud en tijdsduur graag met u af.


Kleine huisjes (Tiny House)

Inhoud: tiny houses, ontwerp, design, duurzaamheid

Hoe groter je huis hoe beter! Of toch niet? De Tiny House beweging is in opkomst. Weg met de grote huizen en nog grotere hypotheken. Een klein huis dat genoeg ruimte biedt aan de bewoner en ook nog eens betaalbaar, duurzaam, verplaatsbaar en hip. Wie wil dat niet? Gemeenten en architecten denken na over locaties waar kleine huisjes kunnen staan, en dat kan op meer plekken dan je denkt! Want overal in de stad zijn kleine ruimtes die precies groot genoeg zijn voor een Tiny House. Dus aan de slag met een ontwerp voor jouw eigen Tiny House!


Smart City

Inhoud: digitale wereld, smartcity in Nederland, innovatie, design

Smart City, je hoort er steeds vaker over. Maar wat is het eigenlijk? In een Smart City maak je optimaal gebruik van energie en ruimte. Een weg is niet alleen om over te rijden, maar laadt tegelijk je elektrische auto op. Dat is slim! De slimme stad, dat is de stad van jouw toekomst. De stad waar een lantaarnpaal verlichting geeft maar ook een oplaadpunt is voor je mobiele telefoon en wifi heeft. Hoe dat er uit kan zien ontdek je in deze workshop. Je ontdekt hoe slim Nederland is en gaat zelf aan de slag met een innovatief ontwerp voor jouw eigen slimme stad.


Bouwen met bamboe

Inhoud: constructieleer, duurzaamheid, natuur, design

Bamboe is hét bouwmateriaal van de toekomst. Het is goedkoop sterk en duurzaam. Ontdek in deze workshop de eigenschappen van bamboe en maak driedimensionale constructies zoals driehoeken, vierkant en sterren. Bouw maar mee en maak je eigen gebouw, toren of voertuig.

Bouwen-met-bamboe_2.jpg

 


Speeddate met plato

Inhoud: Plato, platonische figuren, constructieleer, duurzaamheid

Ontdek in deze workshop het gedachtegoed van Plato en ontwikkel je ruimtelijk, wiskundig en technisch inzicht bij het bouwen van de verschillende Platonische figuren van bamboe zoals Tetrahedron, Kubus, Octahedron, Icosahedron en Dodecahedron. Duizelt je het nu al? Stroop je mouwen maar op en verras jezelf tijdens deze workshop.


Upgrade City

Inhoud: Stedenbouw, ontwerp, design, maquettebouw, schaalverhouding

Elke stad of wijk kent plekken waar het een rommeltje is. Dit zijn de plekken van de toekomst. Bij Upgrade City zoomen we in op zo’n plek in jullie eigen leefomgeving en gaan aan de slag om het een upgrade te geven. Je maakt een maquette van jouw plan met 3d elementen.


ArchitecTUREN

Inhoud: Architectuur, ontwerp, design, duurzaamheid, constructie

Je huis, je school, de bioscoop de winkel waar je komt, ze zijn allemaal ontworpen door een architect. Hoe gaat dat in zijn werk? Maak kennis met Vitruvius die ruim 2000 jaar geleden de basis legde voor de hedendaagse architectuur en ontwerp vanuit die filosofie je eigen gebouw.

© 2024 Lud’Arte – Telefoon 06 44 856 214